Welkom bij Amersfoorts Jeugd Orkest

Het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) heeft een volledige symfonische bezetting met dubbel hout, volledig koper en slagwerk. Het orkest staat onder leiding van dirigent Rolf Buijs. Het AJO telt ongeveer 70 orkestleden, in leeftijd variërend van 13 tot 24 jaar. De orkestleden delen met elkaar  hun passie voor muziek, het plezier in het samenspel en de gretigheid om zich muzikaal te ontwikkelen. Het orkest kan zich rekenen tot de betere regionale jeugdorkesten van Nederland.

Het Openingsconcert Lustrum AJO 60 was een groot succes. Op zaterdag 5 februari speelde het AJO in de Sint Joriskerk een concert met muziek van Sibelius, Bruch, Rimsky-Korsakov en Guilmant op het programma. Vanwege de corona-omstandigheden was dit concert eerder uitgesteld. Dat het nu wel kon doorgaan was zichtbaar een feest voor orkest én publiek. Er mochten nog steeds maar 250 mensen in het publiek zijn. Die plaatsen waren in een dag uitverkocht; we moesten helaas mensen die zich op de wachtlijst hadden ingeschreven teleurstellen. Met 250 mensen in de kerk is de akoestiek van de Sint Joriskerk nog steeds aan de royale kant, wat het uitvoeren soms lastig maakte. Maar het concert mocht er wezen. Het AJO mag trots zijn! In het bijzonder mag vermeld worden dat AJO-leden Delphine Caron en Gijs Linn een prestatie van formaat leverden als solisten in het Dubbelconcert van Bruch.

Het AJO heeft dit jaar inmiddels geconcerteerd in Maarn, Eindhoven en op de Floriade in Almere en bereidt zich nu voor op het Lustrumconcert op 3 juli in het Leerhotel in Amersfoort.

Het AJO speelt het Dubbelconcert van Bruch