AJO neemt deel aan festival September Me

Op 19 september neemt AJO live deel aan het festival September Me.

Het kamermuziek festival September Me vindt van 18 t/m 20 september plaats in de Flint, Amersfoort. Het wordt het eerste live optreden van het AJO voor publiek na de lockdown in maart. Flint en September Me zullen
zorgdragen voor een veilige en inspirerende omgeving. Het thema van het festival is “In de Geheime Tuin”.

Op 19 september speelt het AJO samen met het jazztrio Tin Men & the Telephone.De achtste symfonie van Dvorák vormt voor het AJO de basis voor jazzy improvisaties. Het publiek participeert tijdens de voorstelling door middel van een app.

De verstoorde relatie tussen mens en natuur is uitgangspunt voor de compositie van het multimediatrio. “The jazz band you control with a smartphone”, schreef The Guardian onlangs over het trio. Voor Rolf Buijs en het AJO is deze samenwerking met Tin Men een sprong in een avontuurlijk out of the box.

September Me wil klassieke muziek op een nieuwe manier laten beleven. Dat sluit goed aan bij de missie van het AJO. Het concert wordt gesponsord door Braakman en Blokhuis, architectenbureau BNA.

Het concert vindt plaats op zaterdagmiddag 19 september in de Flint. Kaarten voor 20 euro zijn te koop bij de kassa van Flint. Per concert worden slechts 100 bezoekers toegelaten.