Recensies AJO & Tin Men & the Telephone

In de NRC een lovende recensie over het optreden van het AJO met Tin Men & the Telephone op 19 september j.l. in de Flint.

Aan het slot van de recensie verschenen op 21 september 2020, die gewijd was aan het festival “September Me”, leest u over het AJO. Hier vindt u de link naar de betreffende recensie: Recensie NRC September Me

Recensie van Johanna van der Werff, eigenaar van DOCKK
Een alarmerende boodschap in de vorm van een verrassend muzikaal en veelzijdig concert van het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO), onder leiding van Rolf Buijs, samen met Jazztrio Tin Men & the Telephone, zaterdagmiddag 19 september in Flint. In een gewaagd optreden stelden de musici op een zeer originele manier de onstuitbare klimaatopwarming aan de kaak. Korte delen van de blijmoedige en energieke achtste symfonie van Dvorák vormden de muzikale basis van het concert, doorspekt met korte videofragmenten van toespraken van bekende en minder bekende ‘klimaatontkenners’ en ‘klimaatactiviste’ Greta Thunberg, die getoond werden op een groot scherm. Door steeds korte, vaak onbedoeld ritmische citaten uit de toespraken te lichten en deze te gebruiken als basis voor een improvisatie, kreeg het concert grote dynamische kracht. Ook het publiek kon, via een speciale app, zijn input leveren in klank of ritme, waarop spontane improvisaties van de musici volgden. Dit maakte de middag tot een groot en geslaagd avontuur, niet alleen voor de musici van het Jazztrio en het AJO, maar zeker ook voor het publiek.
JvdW, 20/9/2020