Kamermuziek Concours Gelre (KCG) 2022

Voor wie?

Voor ensembles vanaf twee (duo) tot aan een ensemble van welke omvang dan ook, maar altijd zónder dirigent. Er zijn twee categorieën, één voor ensembles die een conservatorium opleiding volgen en de andere categorie voor ensembles met musici die geen conservatorium opleiding volgen. Én er zijn twee leeftijd-categorieën: van 12 t/m 19 jaar en van 20 t/m 25 jaar. Het repertoire is klassieke muziek, van oud tot hedendaags.

Aanmelden: voor KCG sluit op 1 juni 2022. De voorronde en halve finale zullen plaatsvinden op zaterdag 9 en zondag 10 juli 2022, in Akoesticum in Ede en de grote finale op zondag 25 september 2022, in De Vereeniging in Nijmegen.

Prijzen: De deelnemers strijden om masterclasses van docenten uit de internationale kamermuziekwereld, zoals Emily Beynon (fluit), Sylvain Blassel (harp) en Olivier Patey (klarinet), maar ook – nieuw dit jaar – een lunchconcert van De Vereeniging met wie wij onze samenwerking voor deze tweede editie van KCG versterken.

Jury: Deze zal dit jaar bestaan uit Bart van de Roer, Alena Walentin, Maria Milstein, allemaal toppers uit de internationale kamermuziek-wereld. En Kenne Peters zit in de jury namens De Vereeniging te Nijmegen. Deelnemers maken namelijk niet alleen kans op masterclasses, maar ook op een eigen lunchconcert in De Vereeniging!

Voor meer informatie over KCG ga je naar
www.kamermuziekconcoursgelre.nl