Programmawijzigingen coronavirus

Terug naar vorige pagina

Conform de richtlijn van het RIVM zijn de repetities van het AJO tot nader te bepalen datum afgelast. Zodra de repetities hervat worden, geven we dat vanzelfsprekend aan op deze pagina.

Concert 75 jaar bevrijding Kamp Amersfoort: 19 april online

Ieder jaar wordt op 19 april de bevrijding van Kamp Amersfoort herdacht. Dit jaar zou het een hele bijzondere herdenking worden, want het is immers 75 jaar geleden dat het kamp werd bevrijd.

Wij zouden een rol in deze herdenking spelen, maar dat gaat, op de oorspronkelijke manier, helaas niet door. Gelukkig er is een hele gave oplossing bedacht, een online herdenking, dus lees nog even verder!

Het openingsstuk van de herdenking, Kol Nidrei van Max Bruch, heeft de regisseur toevallig al gefilmd tijdens een repetitie voor de corona-uitbraak. Oorspronkelijk is dit werk geschreven voor cello en orkest, maar wij voeren het uit met het orkest en twee solisten. In ’t filmpje zie je Tjitte op cello en Ronja op altviool. Dit gaan jullie dus zien.

Maar er is meer. Samen met Sjors van der Panne en een koor dat speciaal voor deze herdenking is samengesteld uit (familie van) nabestaanden zouden we de herdenking afsluiten met ‘Mag ik dan bij jou’. Zo’n grote groep, 130 man, kan niet bij elkaar komen, maar we gaan het alsnog doen en dat wordt iets heel bijzonders! Het wordt een technisch hoogstandje, want alle musici worden apart gefilmd en dat zal dan als één geheel te horen en te zien zijn.

En ook de vlagceremonie wordt uitgezonden. Onze eerste trompettist, Simon Beets, speelt The Last Post en die opnames worden nu ter plekke gemaakt.

Deze online herdenking is dus te volgen op zondag 19 april om 13.30 uur. Hier vind je alle info: https://www.kampamersfoort.nl/19april2020/