Britten Cello- & Altviool Concours maart 2023

Lieve AJO-Cellisten en AJO-Altviolisten!

De inschrijving voor het Britten Concours 2023 is geopend. Het motto van het concours is kwaliteit, warmte, bezieling en plezier!

Het Celloconcours vindt op 11 en 12 maart plaats in het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Er zijn drie leeftijdscategorieën voor deelname: 10 t/m 12 jaar, 13 t/m 15 jaar en 16 t/m 18 jaar.

Op 18 maart vindt het Altvioolconcours plaats, ook in het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Hier zijn twee leeftijdscategorieën: 10 t/m 14 jaar en 15 t/m 18 jaar.

Alle deelnemers spelen een verplicht werk en een werk naar keuze, live voor de vakjury die bestaat uit conservatoriumdocenten en uitvoerende cellisten en altviolisten. Aan het eind van elke concoursdag wordt de uitslag van die dag bekend gemaakt.

De eersteprijswinnaars in elke categorie van het celloconcours krijgen een masterclass cello van cellist Gregor Horsch. De eersteprijswinnaars van het altvioolconcours krijgen een masterclass altviool van de altviolist Nathan Braude. Alle eersteprijswinnaars zullen ook als solist samen met het Britten Jeugd Strijkorkest optreden in Theater De Spiegel in Zwolle. Dit concert vindt plaats op 16 april 2023, aanvang 16:00 uur. Daar worden de prijzen officieel uitgereikt. We nodigen u bij deze alvast van harte uit voor dit concert waar ook violiste Maria Milstein en altvioliste Dana Zemtsov optreden in de sinfonia concertante van Mozart.

Naast de prijzen voor de winnaars zijn er ook 2e en 3e prijzen en aanmoedigingsprijzen. Elke deelnemer krijgt een individueel feedback gesprek met een of twee juryleden met tips voor verdere muzikale ontwikkeling en inspiratie.

Op de website www.brittenconcours.nl kan je je vanaf nu aanmelden!

Het Britten Concours is openbaar en wordt via een livestream uitgezonden op Youtube.

Neem voor vragen gerust contact met ons op via info@brittenconcours.nl