Solist Nieuwjaarsconcert: Maxime Gulikers

Terug naar vorige pagina

Tijdens het AJO Nieuwjaarsconcert van zondag aanstaande is Maxime Gulikers de solist. Maxime speelt samen met het AJO het Concert voor viool en orkest in a opus 53 van Antonín Dvořák. De avond hiervoor neemt Maxime deel aan het Oskar Back concours in TivoliVredenburg. Maxime staat in de halve finale van dit prestigieuze concours speciaal voor jonge violisten t/m 26 jaar. Wij wensen Maxime veel succes en zijn blij dat hij zondag bij het AJO is.

Meer Maxime
Maxime Gulikers (1994) begon met vioolspelen toen hij 7 jaar oud was en op 12-jarige leeftijd werd hij toegelaten tot de afdeling Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Gedurende 4 jaar heeft hij daar les gehad van Mireille van der Wart en sinds september 2010 zijn Peter Brunt en Philippe Graffin zijn viooldocenten.

Hij volgde masterclasses bij Carmine Lauri (concertmeester van het London Symphony Orchestra), Rudolf Koelman, Emmy Verhey, Liza Ferschtman, Ray Chen, Lucie van Dael en Anner Bylsma en volgde cursussen in Duitsland (Goch), Nederland (Orlando Festival) en Zwitserland (Astona Summer Academy). Maxime was concertmeester van diverse orkesten, waaronder het Atheneum Kamerorkest en het orkest van de International Summer Academy in Astona. Als solist speelde hij enkele keren met verschillende orkesten.

Sinds 2009 won Maxime verschillende prijzen: de eerste prijs bij het ‘Prinses Christina Concours’ in Rotterdam (2009), de tweede prijs op het vioolconcours ‘Iordens Viooldagen’ in Den Haag (2010), de eerste prijs op het eerste nationale ‘Britten Viool Concours’ in Zwolle (2010), de eerste prijs op het ‘Davina van Wely Viool Concours’ (2011), de tweede prijs bij de ‘International Competition for young violinists  ‘Bravo’ / ‘Arthur Grumiaux’ in België (2013). Drie keer won hij de prijs voor de beste vertolking van een hedendaags werk, o.a. de Herman Krebbers prijs. Maxime won de derde prijs tijdens de ‘Internationaler Knopf Wettbewerb’ in Düsseldorf (2014).

Maxime speelde concerten in belangrijke concertzalen zoals het Concertgebouw Amsterdam, de Doelen Rotterdam, Dr Anton Phillips Zaal Den Haag en Vredenburg Utrecht.

Maxime bespeelt een Italiaanse viool van Johannes Danieli uit 1749 in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Wil je nog wat horen van Maxime? Google op YouTube en je vindt er talloze filmpjes.